Ove godine Stradic zaista dobija novi izgled. Ali ono sto ga stvarno izdvaja od konkurencije i od prethodnog modela, je novi material koji je upotrebljen za izradu ove mašinice. CI4 je material koji je Shimano sa velikim uspehom koristio u biciklizmu za izradu kočionog mehanizma kod Dura-Ace kompleta.

Dura ace se inače ugrađuje na “TOP” modele uglavnom grafitnih “Road Bike”  bicikli. Lance Armstrong je pobeđivao 7 puta Toure De France upravo sa ovim kompletom na svojoj bicikli.
Znači, neverovatna kombinacija otpornosti materijala i težine.
Treba napomenuti da ovu vrstu legure grafita ne treba mešati sa KST-7 grafitom koji je već poznat po korišćenju u svrhe dobijanja na lakoći kod mašinica.


Stradic CI4 se izrađuje u dve velicine. 1000 i 2500. Težina manjeg modela je 190gr a većeg, svega 198gr.
Kod stradica CI4, kostur mašinice, kao i material od koga su poklopci sa strane urađeni je CI4. Naravno “kliker” kod CI4 je moguće popraviti, sistem koji je upotrebljen na FI seriji. “Drag” je vodootporan i otvor za podmazivanje je tu.

Po pitanju estetskog izgleda, Stradic CI4 je  veoma odskočio od prethodnih modela. Agresivniji je mnogo tamniji i kontrastniji. Ručica je kompletno drugačija i podseća na ručice skupljih modela.

Cena predviđena za ovu mašinicu je između 200 I 250 CAD što je znatno skuplje od prethodnih modela….

Da li stvarno vredi…?
Diskusiju ostavljamo za forum.