Prilaz Reci

Kliknite na broj prilaza reci da biste otvorili slike sa tog mesta. Prilazi iz grada nisu obradjeni ali u principu ih nije tesko naci i bez mape. Napomena: u vreme fotografisanja voda je bila previsoka, u protivnom bi dan proveo u pecanju a ne u slikanju. :-)

Takođe možete kliknuti ovde da otvorite mapu sa rezolucijom za štampu.

prilaz 6 Elora grad i vodopad mesto 8 mesto 12 mesto 13 mesto 14 mesto 15 mesto 16 mesto 17

Lovne mušice na Grand River'u

Blue Winged Olive #18 - U bilo koje vreme

Hendrickson #16-#14 - druga polovina maja

Foxes #14-#10 - prva polovina juna

Brown Drake #10-#8 - početkom juna

Cahills #16-#18 - kraj juna i tokom jula

Tan Caddis #14 - početkom juna do kraja jula

Cranefly #18 - jun i juli

Grey/Olive Caddis #14 - od sredine juna do sredine avgusta

Black Caddis #18 - sredina juna do sredine jula

Small Mahagony #20 - krajem juna, početkom jula

Isonychia #12 - jun i septembar

Trico #22-#24 - jul i avgust

Flying ants #16-#20 - avgust ili septembar

Caenis#26 - avgust i septembar

Micro Caddis #20 - avgust i septembar

Midgets #22-#26 - april i juli do septembra

Hexagenia #6 - početkom septembra

Sezona na pastrmke na Grand River-u je otvorena od četvrte subote u aprilu, do 30 tog septembra.

Maj

Početkom godine, voda koja dolazi od Shand brane je hladnija nego li obližnje reke slobodnog toka, tako da je korišćenje suvih mušica manje produktivno nego li korišćenje nimfi i strimera. Kako se temperatura vode tokom maja lagano povećava i aktivnost suvih mušica se pojačava. Prvi korak je uvek od strane "May-flies" i "Cadis-flies" u junu. Visok vodostaj je uobičajena pojava u maju mesecu, tako da je reka često nedostupna za pecanje. Vodostaj reke uvek možete proveriti ovde.

Juni

U junu, na vodi možemo još uvek zapaziti poneku aktivnost "May-flies" ali definitivno počinje vreme "Cadis-flies". Juni mesec je i najpopularniji mesec na Grand River-u jer se tokom celog dana može naći braon pastrmka spremna za lov. Mušice koje se izležu u ovom mesecu su: Foxes, isonychia, mahagonies, cahills, i brown drakes. U ovom periodu riba je veoma izbirljiva, i pre uzima male craneflies i BWO (Blue Winged Olives) nego li glamorozne velike mušice. Takođe je važno imati i određenu količinu Cadis i May mušica, koje vam uz malo sreće i znanja u ovom mesecu mogu podariti i po koji trofej.

Juli

U prvoj polovini Jula, ocekuje se da cete imati dosta uspeha sa suvim mušicama craneflies, cahills, i caddis. Kako se temperature povećavaju i temperatura vode u jezeru i reci ide naviše u skladu sa okolinom, tako da treba očekivati da će u donjim tokovima voda ranije dostići višu temperaturu nego li u gornjem toku ' bliže brani. U skladu stim realno je očekivati da će riba biti aktivna u rano jutro i pred veče, dok se u gornjem toku može očekivati i nešto duže tokom dana. Male mušice kao na primer, male caddis, tricos ili midgets, postaju pravi izbor kako mesec odmiče.

Avgust

Avgust je mesec kada mnogi ribolovci napuštaju Grand River i traže zabavu u lovu na malo usnog basa ili odlaze na sever u potrazi za smuđem i štukom. Bilo kako bilo, pravi majstori i u ovom mesecu uspevaju da nadmudre pastrmku, nevidljivim prezentacijama malih mušica u bržoj vodi ali izbegavajući vrućine.

Septembar

U septembru noći počinju da bivaju hladnije i samim tim i temperatura vode u jutarnjim časovima daje više nade za dobar ulov. U ovom periodu treba forsirati strimere kao i nimfe u bržoj vodi, mada ponekad i male suve mušice mogu da daju dobre rezultate.